Uw sessie verloopt over 5 minuten, 0 seconden, aangezien er geen activiteiten hebben plaatsgevonden. Aangemeld blijven
Uw sessie is verlopen. Meld u aan bij uw profiel

Klantenservice

Man and woman talking

Meest gestelde vragen

Reserveringen

U kunt uw reservering bij elk hotel van de InterContinental Hotels Group (IHG) gemakkelijk wijzigen of annuleren. Ga hiervoor naar onze pagina Reserveringen beheren of bel uw dichtstbijzijnde reserveringskantoor.

IHG-hotels bieden een grote verscheidenheid aan diensten voor uw vergaderingen en groepsevenementen, variërend in stijl van gemakkelijk en praktisch tot luxueus. Kom online meer te weten over onze groeps- en vergaderfaciliteiten en begin vandaag nog.

IHG® Rewards

U kunt uw pincode of wachtwoord online wijzigen nadat u bent ingelogd op uw IHG® Rewards-account en 'Persoonlijke gegevens' hebt geselecteerd.  Als u op dit moment een pincode gebruikt, dient u in plaats daarvan een wachtwoord te kiezen.

Neem contact op met het dichtstbijzijnde IHG® Rewards-servicecenter of stuur ons een e-mail om uw lidmaatschapsnummer op te vragen.

Bekijk de bestaande reservering en klik op de link 'IHG® Rewards-nummer toevoegen' bij uw naam.

Als u nog geen wachtwoord hebt, kunt u er een aanmaken via onze pagina Wachtwoord opnieuw instellen.  Voer het e-mailadres van uw account in. U ontvangt dan een e-mail met een link waarmee u een wachtwoord kunt aanmaken.

Ga naar de pagina Wachtwoord opnieuw instellen en voer het bij ons bekende e-mailadres in. U ontvangt dan een e-mail met een link waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.  Als u op dit moment een pincode gebruikt, dient u in plaats daarvan een wachtwoord te kiezen.

Guest Relations

Hotels zijn verantwoordelijk voor de individuele facturering van gasten. Als u denkt dat het bedrag dat voor uw verblijf is berekend onjuist is, moet u direct telefonisch contact opnemen met het hotel of ons online formulier Vragen met betrekking tot facturering gebruiken.

Wij waarderen dat wij de mogelijkheid hebben op uw feedback te reageren. In dit soort situaties kunt u het beste direct contact opnemen met het hotelmanagement.

Als u al contact met het hotel heeft opgenomen en meer hulp nodig heeft, vul dan ons formulier Kwaliteits- of serviceprobleem in voor ons team Guest Relations.

Wij waarderen dat wij de mogelijkheid hebben op uw feedback te reageren. Vul ons online formulier Opmerking of compliment in voor ons team Guest Relations.

Het spijt ons dat er iets mis is gegaan met uw reservering. Als de fout is opgetreden tijdens het boekingsproces, kunt u mogelijk uw reservering online wijzigen via de pagina 'Uw verblijf beheren'. Kunt u uw reservering niet online wijzigen, of als het een reservering in het verleden betreft, vul dan het formulier Reserveringsprobleem in voor hulp.

Wanneer u rechtstreeks bij ons boekt, beloven we dat u onze hotelkamers altijd tegen de laagste prijs boekt die op het internet te vinden is. Vindt u ergens anders toch een betere prijs, dan betaalt u de lagere prijs en ontvangt u vijf keer het aantal IHG® Rewards-punten, tot een maximum van 40.000 punten, zodat u zich kunt richten op uw verblijf en niet op uw portemonnee. Benieuwd of de prijs die u hebt gevonden in aanmerking komt? Bij onze veelgestelde vragen vindt u alle antwoorden. Vul het formulier Besteprijsgarantie in om de prijs te claimen.

Als een verblijf op uw account ontbreekt, klik dan op 'Zoeken naar ontbrekend verblijf'op de pagina 'Accountactiviteit'. Heeft u nog meer hulp nodig, vul het formulier Ontbrekende punten in.

Kimpton

Vanaf 1 januari 2018 komt u in aanmerking voor het verdienen van IHG® Rewards-punten als u verblijft in een Kimpton-hotel voor een in aanmerking komend tarief.

IHG Rewards-punten worden toegekend voor betaalde kamerovernachtingen. Momenteel komen uitgaven aan eten en drinken en andere eenmalige kosten niet in aanmerking voor punten.

Vanaf 1 januari 2018 kunt u IHG Rewards-punten gebruiken voor het boeken van Reward Nights bij een Kimpton-hotel. Hiervoor gelden alle algemene voorwaarden die van toepassing zijn op IHG Reward Nights.

Vanaf 1 januari 2018 kunt u uw geldige gratis overnachting(en) gebruiken in alle Kimpton-hotels. Hiervoor gelden alle algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de gratis overnachting.

Ja. Uw IHG Rewards-lidmaatschapsniveau wordt erkend en u ontvangt uw IHG Rewards-voordelen als u verblijft bij een van de Kimpton hotels.

Voor Elite-leden (Gold Elite, Platinum Elite en Spire Elite) bestaat uw welkomstgeschenk uit een speciale Kimpton-attentie genaamd 'Raid the Bar, waarbij u kunt kiezen voor een snack of drankje uit uw minibar in uw kamer of kunt genieten van een glas wijn of cocktail in een Kimpton-bar of -restaurant.

Naast de royale voordelen die u geniet als IHG Rewards-lid kunt u rekenen op de oprechte zorg, de couleur locale in het design, het lokaal geïnspireerde restaurant met een gedreven chef-kok, en de aanvullende extraatjes zoals wijnuurtje, yogamatten en leenfietsen die zo kenmerkend zijn voor Kimpton-hotels.

Voor Elite-leden (Gold Elite, Platinum Elite en Spire Elite) bestaat uw welkomstgeschenk uit een speciale Kimpton-attentie genaamd 'Raid the Bar, waarbij u kunt kiezen voor een snack of drankje uit uw minibar in uw kamer of kunt genieten van een glas wijn of cocktail in een Kimpton-bar of -restaurant.

Ja. Wij willen er graag voor zorgen dat alle accountactiviteiten en puntentotalen worden geregistreerd voor het juiste IHG Rewards-account. Neem contact op met onze klantenservice op (888) 695-4678 zodat ons team u kan helpen bij het samenvoegen van uw accounts.